Asfaltbedrift på Karmøy feirer 60 år

Lemminkäinen sin avdeling på Karmøy feirer 60 år. Tross røtter i den aller første industrielle asfaltutviklingen i Norge, er jubilanten langt fra pensjonsalder. Asfaltfabrikken er et av Vestlandets mest produserende og har mange kommende prosjekter på gang.

Avdelingen på Karmøy ble etablert av Fjeldhammer Brug i 1952. Siden oppstarten har anlegget vært gjennom flere store endringer, og er i dag en topp moderne asfaltfabrikk, rett ved sjøen, strategisk plassert for leveranse med både bil og båt.

Moderne asfaltverk

Asfaltfabrikken på Karmøy er i dag et av Vestlandets mest produserende anlegg. Dagens fabrikk ble oppført i 2008, etter 29 års produksjon på det gamle. Anlegget ble levert av Amman, og har en produksjonskapasitet på 240 tonn pr. time. Kombinert med en silokapasitet på hele 800 tonn og båtlasteanlegg med kapasitet på 350 tonn pr. time, er avdelingen på Karmøy godt rustet for morgendagens utfordringer.

- Fremtiden for asfaltfabrikken på Karmøy ser veldig lovende ut. Vi er en av de fabrikkene som produserer mest her i vest, sier Harald Furhovden, avdelingssjef på Karmøy.

Varierte utfordringer

Oppdragene er mange og varierte på Karmøy. I 2008 var gjengen fra avdelingen på Karmøy i Sauda for å asfaltere Sauda idrettsbane. Og i september 2011 la de asfalt på Feøy, der de største kjøretøyene som ble brukt var ATV og små traktorer.

- Det er mange kommende prosjekter på gang, og vi regner oss som konkurransedyktige til å være med i prosessene til både Statens Vegvesen og prosjekter i Haugalandspakken videre. Etter 38 år i firmaet er det fremdeles en spennende utvikling i firmaet, med stadig nye utfordringer, sier Furhovden.

T-forbindelsen

Tidligere i år startet Lemminkäinen arbeidet med å legge asfalt på deler av T-forbindelsen. Veiprosjektet har en kostnadsramme på 1.440 mill kr og skal stå ferdig våren 2013. Veiforbindelsen skal knytte Haugesundregionen bedre sammen, og omfatter blant annet en undersjøisk tunnel under Karmsundet og en under Førresfjorden.

Lemminkäinen sto for asfaltering av fylkesveien mellom Norheim og Raglamyr som åpnet for ferdsel 18. juni, og er nå nesten ferdig med å asfaltere veistrekningen mellom Raglamyr til Tuastad. Avdelingssjefen på Karmøy er strålende fornøyd med arbeidet som pågår.

- Gjengen på Karmøy er en fabelaktig kjekk gjeng å være avdelingssjef for. De har stå på vilje og gjør sitt beste i arbeidet hver dag. De tar ansvar og får jobbene gjort så fort det lar seg gjøre, sier Furhovden.

Veien videre

Asfaltfabrikken er nå i sitt femte driftsår, og det har allerede produsert over en halv million tonn der nærmere halvparten leveres som båtlast. Bare i 2009 produserte anlegget imponerende 140 000 tonn. I tillegg til arbeidet med T-forbindelsen og andre løpende oppdrag, har avdelingen på Karmøy flere prosjekter på gang sammen med Statens Vegvesen.

Lemminkäinen gratulerer så mye. Avdelingen på Karmøy er viktig for selskapet og for regionen. Med røtter i den første industrielle asfaltutviklingen i Norge, og med mange kommende prosjekter på gang, er jubilanten på Vestlandet godt rustet for veien videre. Lemminkäinen gleder seg til nye 60 år.

Henvendelser fra media

Tom Andre Aas
Direktør Salg, Marked og Kommunikasjon
E-post: Tom.Andre.Aas@lemminkainen.no
Mobil: + 47 93 23 88 38
Telefon: +47 67 91 48 00