Automatisert asfaltproduksjon

Fra tårnet til Tuusula asfaltfabrikk kan man nyte den storslåtte utsikten over Helsingfors lufthavn og Stor-Helsingforsområdet – men Nordens største produksjonsenhet har et operasjonsområde som strekker lengre enn øyet kan se.

Bare det er varmt nok, svetter alt – til og med stein. Dette ser vi på Sammonmäki asfaltverk i Tuusula i nærheten av Helsingfors hvor ulike kategorier pukk og grus forvandles til dusinvis ulike asfalttyper i varmetromler og blandemaskiner. De tilhørende sidefabrikkene produserer bitumenkvaliteter for mange ulike brukere. «Selvfølgelig krever dette tilførsel av energi i stor skala. Med det maskineriet vi har her kunne vi varmet opp halve Helsingfors,» sier Kimmo Karjala , produksjonssjef, og...

05.12.2017

Infrastrukturprosjekter utvikler nye salgsverktøy

Infrastrukturprosjekters nye driftsmodell integrerer driftsvirksomheten innen de ulike segmentene på tvers av landegrensene. De nye verktøyene ble først rullet ut innen salg.

Les mer

Bygg- og anleggsbransjen tar et løft med RAIN

Hva gjør det amerikanske sprintteamet så bra? Sømløst teamarbeid, kommunikasjonen mellom teamets medlemmer og at alle vet nøyaktig hva de må gjøre for å få teamet enda et hakk nærmere et felles mål. Hvordan kan vi oppnå det samme innen bygg og anlegg? Dette er spørsmålet som RAIN-prosjektet har idémyldret rundt i workshopen som ble avholdt denne sommeren.

Les mer

Kjenn deg selv, forstå andre

En god sjef er en viktig ressurs. Vi ønsker at alle våre ledere skal bli enda bedre i jobben sin. Vårens opplæringsprogram ga våre ledere muligheten til å lære mer om seg selv og samarbeid.

Les mer

Ta en digi-kikk på ditt nye hjem

Vi innfører nye verktøy og tjenester som vil gjøre det mulig for våre boligkunder å få en bedre forståelse av hvordan deres fremtidige hjem vil se ut.

Les mer

Et nytt hjem: Lyst og romslig i Posteljooni

Kaisu og Ronald Sneitz besøker det som om kort skal bli deres nye hjem i femte etasje i boligblokken Posteljooni i Helsingfors, Finland.

Les mer

Alt vi gjør skaper verdi for våre interessenter

Lemminkäinen bygger hjem, kommersielle eiendommer, veier og ulike infrastrukturløsninger både over og under bakkenivået. Dette krever arbeidskraft, råmaterialer, energi og tilførsel av vann.

Les mer

Å se det store bildet

Lean Six Sigma prosjekter har hjulpet oss å oppnå store innsparinger i arbeidet med å legge dekke på den vestlige delen av høyhastighets-diameteren i St. Petersburg.

Les mer

Åpen og rask kommunikasjon

Rantaväylätunnel-prosjektet i Tampere er et godt eksempel på betydningen av kommunikasjon. Den lengste veitunnelen i Finland bygget midt i bykjernen ble bygget som en del av et allianseprosjekt hvor vi var hovedentreprenøren.

Les mer