Robert Blumberg

Executive Vice President, Asfaltering, Lemminkäinen Helsingfors, Finland

Jeg er en mann som er mye på reise. I min oppvekst i Turku så jeg ingen grunn til å flytte på meg. Jeg skiftet imidlertid mening etter en sommer jeg jobbet i Tyskland. Studiepraksisen i Kajaani i Finland, gjorde også at jeg fikk øynene opp og så at det fantes et liv utenfor Turku. Etter at jeg avsluttet min mastergrad i ingeniørfag ved universitetet Åbo Akademi har jeg arbeidet mange forskjellige steder i verden. Mine kone og jeg bodde fire år i Kina, og jeg tilbrakte mesteparten av fjoråret i Tyskland. Vi har fire barn, og en liten hund. Snart flytter vi alle sammen fra Turku til Espoo, hvor min kone er født.

Jeg er leder for forretningsområdet asfaltering i Lemminkäinen-konsernet. Jeg startet i selskapet tidligere i år, og har fortsatt mye å lære. Som leder for forretningsområdet asfaltering har jeg ansvaret for Lemminkäinens mest internasjonalt rettede segment, med hovedvekt på Norden og Baltikum.

Det beste med min jobb er at jeg får møte erfarne fagfolk, i en rekke land. Jeg føler at jeg blir tatt godt i mot, selv om jeg har en annen bransjebakgrunn.

Hvis ingenting var umulig, hadde jeg sørget for at alle i Lemminkäinen snakket det samme språket. Med et felles språk hadde det vært enklere å få gjennomført prosessene våre. I løpet av det siste året har vi oppnådd gode resultater i vårt segment, men jeg har tro på at det fortsatt er et stort forbedringspotensial.

Det jeg har lyst å spørre en kollega om: Hva gjør du annerledes nå, og hva har du oppnådd som følge av endringen?

Neste Lemminkäinen medarbeider i denne serien kommer til å svare på Roberts spørsmål - og stille et nytt spørsmål.

23.03.2015

13 personer liker dette